Ahlaisten Ämmä 2017 valinnastaan: "Mykistävä hetki"

Arkisto
Ahlaisten Ämmä 2017 valinnastaan: "Mykistävä hetki"

Tellervo Leppiniemi (kuvassa oikealla) on ollut mukana myös useissa Ahlaisten kesäteatterin näytelmissä.

Pekko-Joonas Rantamäki

AHLAINEN Ahlaisten Kyläyhdistys julkisti lauantaina markkinoilla Ahlaisten Ämmän vuosimallia 2017. Tällä kertaa kunnian sai osakseen Tellervo Leppiniemi, joka on syntyperäinen ahlaislainen ja työskennellyt yli 20 vuotta kylän kaupoissa.

–Tuntuu toisaalta oikein hyvältä, kun huomioidaan se, että on tullut askarreltua jotain kotipaikan hyväksi. Toisaalta tämä tekee myös nöyräksi, ja valinta oli tavallaan mykistäväkin hetki, Leppiniemi kuvaili tunnelmiaan.

–Vaikka montaa Äijää ja Ämmää olen ollut saattamassakin julkistustilaisuuteen, niin kyllä lämmitti kun sattui omalle kohdalle!

Kyläyhdistyksen valintaperusteissa kiiteltiin Leppiniemeä uskollisuudesta kotipaikalleen:

–Nyt valittu Ahlaisten Ämmä on ahlaislainen, joka on pitänyt jalkansa tukevasti Ahlaisten maaperällä, vaikka karhu olisi paattiin tullut, kuten paikallinen sananparsi mainitsee. Vaikka työ on päivittäin vienyt ympäri maakuntaa, on Tellervo Leppiniemi silti koko ajan asunut ja vaikuttanut monin tavoin Ahlaisissa. Hän on ollut ja on edelleen mukana todella monien eri yhdistysten toiminnassa ja niiden luottamustehtävissä. Marttojen toiminnassa hän on ollut mukana yli 30 vuotta toimien Lampin Marttojen puheenjohtajana, varapuheenjohtajana tai sihteerinä.

Ahlaisten Ämmä vedettiin seilipaatissa kirkolta markkinapaikalle kyläyhdistyksen voimin. Vetäjänä toimi myös Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

Kyläyhdistys valitsee vuosittain Ahlaisten Äijän tai Ämmän. Perinne on jatkunut jo 33 vuotta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio