Juhlavuosi: Tähän syntyy Pomarkun taidepuisto

Tuuli Heerväa
Juhlavuosi: Tähän syntyy Pomarkun taidepuisto

Taidepuiston valmistelu jatkuu tällä viikolla kukkaistutuksin.

Tuuli Heervä

POMARKKU Suomi 100 vuotta ja Pomarkku 150 vuotta, siinä syytä juhlaan, myös uuden taidepuiston verran. Pomarkun pesäpallostadionin viereiseen metsäiseen kulmaukseen on syntymässä taidepuisto paikkakuntalaisten iloksi ja näyteikkunaksi viereisellä valtatie 23:lla kulkeville.

Alueella on tehty jo pohjatöitä, jotka antavat osviittaa tulevaan. Kukkapenkki esimerkiksi odottaa jo valmiina istuttajia.

–Koululaiset tulevat tällä viikolla istuttamaan siihen kukkia. Olen luvannut sitten kastella niitä, kertoo puiston suunnittelussa ja toteutuksessa vahvasti mukana oleva Airi Ruokoski.

Kukista muotoutuu Suomen lippu ja Pomarkun vaakuna.

Tuuli Heervä
Taidepuiston valmistelun jatkuu tällä viikolla kukkaistutuksin. Ojan vesi pitää saada myös vielä johdettua muualle.

Taidepuiston valmistelun jatkuu tällä viikolla kukkaistutuksin. Ojan vesi pitää saada myös vielä johdettua muualle.

Valmiina paikalla ovat myös jo lampputolpat, ja istuinpenkit odottavat sijoittamista. Pomarkun kamarasta nousseista kivistä on tarkoitus muotoilla pätkä kiviaidan kaltaista rakennelmaa. Mikäs sen pomarkkulaisempaa.

Alueelle tulee myös puistoshakkipeli ja ajan myötä erilaista alueen taidetta.

Avajaisia oli alunperin aikomus viettää kesäkuun alussa. Kylmä kevät on kuitenkin hidastanut istutuksia, ja alueella oleva oja vaatii vielä toimia.

–Tähän kohdalle pitää saada salaoja, joka johtaa vedet muualle, Airi Ruokoski sanoo.

Sitä sekä nurmen ja kukkien kasvua odotellessa on puiston viralliset avajaiset päätetty siirtää elokuulle.

Sitä ennen voi kesän kuluessa mielenkiinnolla seurailla puistohankkeen edistymistä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio