Katso myös video: Paluumuutto Pomarkkuun oli sittenkin hyvä juttu

Tukiverkko ja työpaikka toivat takaisin kotikonnuille.

Tuuli Heervä
Katso myös video: Paluumuutto Pomarkkuun oli sittenkin hyvä juttu

Palomiehet asialla. Jarkko Kangas toteaa, että uuni on kuuma. Leo-poika ryhtyy sammutushommiin. Äiti Sarita Korpilammi-Kangas ja pikku Jenny ovat tällä kertaa yleisön osassa.

Tuuli Heervä

POMARKKU Punainen paloauto kiitää Pomarkun Kytötiellä. Tällä kertaa tosin sisätiloissa. Kuskina on 2-vuotias Leo Kangas ja palopaikalla, onneksi keksityllä sellaisella, odottaa isä Jarkko Kangas.

Taitoa löytyisi oikeankin roihun sammuttamiseen, sillä Jarkko Kangas työskentelee palomiehenä Satakunnan pelastuslaitoksella. Sama työnantaja on puolisolla. Sarita Korpilammi-Kangas on ensihoitaja. Tai juuri nyt hän on äitiyslomalla, sillä perhe kasvoi tapaninpäivänä Jenny-tyttärellä.

Edellisen joulun aikaan perhe muutti Mikkelistä Pomarkkuun pienen Leo-vauvan kanssa. Mutta miksi juuri Pomarkkuun?

Kyseessä on noin 3/4:n verran paluumuutto. Sarita Korpilammi-Kangas on syntyperäinen pomarkkulainen, jonka opinnot veivät aikanaan muualle Suomeen. Puoliso Jarkko taas on kotoisin Kankaanpäästä.

–Tukiverkot löytyvät tältä suunnalta. Se oli tärkein syy muuttaa Pomarkkuun. Ja sitten tietysti se, että sain Porista vakituisen työpaikan. Jarkkokin vakinaistettiin pian, Sarita kertoo.

Työmatka Poriin ei tunnu pitkältä, kun pariskunta on välillä ajanut jopa sata kilometriä töihin ja toisen takaisin.

Tuuli Heervä
Sarita Korpilammi-Kangas ja Jarkko Kangas muuttivat Leo-pojan kanssa Pomarkkuun puolitoista vuotta sitten. Perhe on kasvanut Pomarkussa Jenny-tyttärellä.

Sarita Korpilammi-Kangas ja Jarkko Kangas muuttivat Leo-pojan kanssa Pomarkkuun puolitoista vuotta sitten. Perhe on kasvanut Pomarkussa Jenny-tyttärellä.

Uutta kotia katseltiin Pori-Kankaanpää-väliltä. Pomarkku sopi siihen. Asumisen alhainen hintataso on plussatekijä Pomarkulle.

–Mutta tuli mietittyä sitäkin, onko sosiaalinen itsemurha muuttaa tänne, Jarkko Kangas sanoo.

Kaupungissa oli kahviloita ja muita kohtaamispaikkoja, ja kavereita.

–Olin minäkin sanonut, etten takaisin Pomarkkuun muuta, Sarita Korpilammi-Kangas hymyilee.

Hänkin oli jo tottunut kaupungin palvelutarjontaan ja saanut uusia ystäviä. Kouluaikaiset ystävät Pomarkusta sen sijaan ovat paljolti muuttaneet muualle.

–Työn kautta on nyt löytynyt uusia tuttavuuksia ja Pomarkussa muun muassa perhekerhosta, Sarita sanoo.

–Niin, ja minä menin Pomarkussa mukaan VPK:n toimintaan. Pienellä paikkakunnalla on helppo lähestyä ihmisiä. Naapuritkin ovat jo tuttuja, Jarkko Kangas sanoo.

Sekin on ok, että tiettyjä asioita pitää hakea kaupungista, kun lapsiperheen perusarki kuitenkin pyörii paikallisin palveluin.

–Lapsiperheille suunnatuista palveluista olemme käyttäneet ainakin neuvolaa, ja päiväkodissakin Leo ehti jo olla. Kirjastosta haetaan piirrettyjä ja satutunnilla on käyty. Niin, ja kolmella leikkikentällä, Sarita ja Jarkko listaavat.

Päiväkoti saa kiitosta joustavuudesta kahden vuorotyössä käyvän vanhemman perheeltä. Iso apu on lisäksi ollut sukulaisten tarjoamasta tukiverkosta.

–Jos jatkossa tarvitsemme myös yöhoitoa, kunnasta on luvattu ostaa sitä Porista.

Harrastusmahdollisuuksia löytyy Pomarkusta melko mukavasti, on monitoimihalli ja kaikki, mutta ihan pienille saisi tarjontaa olla enemmän.

–Muskari ja vauvajumppa, Sarita toivoo.

Niitäkin hän on kyllä löytänyt lähiseudulta.

–Kunnan elinvoimaiseen kuvaan kannattaa panostaa. Ja olisi mukava muistaa jollain tavoin tänne muuttavia perheitä, Jarkko miettii.

Leon riemu on rajaton. Isä Jarkko Kangas on tullut töistä kotiin.

Leon riemu on rajaton. Isä Jarkko Kangas on tullut töistä kotiin.

Turvallisuus on sana, joka toistuu keskustelussa, rauhallisuuden lisäksi.

–Täällä voi jättää vauvan ulos nukkumaan ihan hyvin, Sarita Korpilammi-Kangas sanoo.

Ja hyvin siellä nukuttaakin. Jenny-vauva herää tyytyväisenä usean tunnin mittaisilta päiväunilta. On aika nauttia iltapäiväkahvit, jotka Leo on isän kanssa kattanut pöytään. Pieni palomies on myös innokas keittiöapulainen.

Katso videolta perheen mietteitä äitienpäivän alla:

 

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio