Näin jaettiin puheenjohtajan paikat Pomarkussa

Tuuli Heervä
Näin jaettiin puheenjohtajan paikat Pomarkussa

Nuijanpaukuttajan paikoista sovittiin Pomarkussa sopuisasti.

POMARKKU Puolueet jakoivat sopuisasti luottamuselinten puheenjohtajan paikkoja sekä jäsenyyksiä uudelle valtuustokaudelle.

–Puolitoista tuntia istuimme ja listat tulivat allekirjoituksia vaille valmiiksi. Oltiin yhteisellä asialla Pomarkun hyväksi. Nimitykset virallistuvat tietysti vasta kesäkuussa aloittavassa uudessa valtuustossa, sanoi keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Jarmo Salmio.

Keskusta sai suurimpana puolueena Pomarkussa edelleen sekä kunnanvaltuuston että kunnanhallituksen puheenjohtajan paikat. Näillä näkymin nuijaa paukuttaa valtuustossa jatkossakin Risto Peltomaa. Ja yllätys on, jos hallituksen nuijaan tarttuu joku muu kuin kuntavaaleissa suurimmalla vertausluvulla valtuustoon valittu Ville Sileäkangas.

Valtuuston varapuheenjohtajuudet menevät nykyiseen tapaan kokoomukselle, sdp:lle ja keskustalle, mainitussa järjestyksessä. Kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja löytyy jatkossakin kokoomuksesta ja toinen sdp:stä.

Pomarkussa on suunnitteilla kunnan hallintosääntöön muutoksia, jotka vähentäisivät lautakuntien määrää. Lakisääteisten tarkastus- ja keskusvaalilautakuntien lisäksi olisi jatkossa enää kolme lautakuntaa, joilla kaikilla olisi 9 jäsentä.

Teknisen lautakunnan alaisuudessa olisivat myös nykyisen rakennus- ja ympäristölautakunnan asiat. Opetus- ja kasvatuslautakunta käsittelisi koulun ja varhaiskasvatuksen asioita ja uusi hyvinvointilautakunta nykyisiä vapaa-aikalautakunnan asioita ja kulttuuri- ja kirjastotointa sekä ennakoivaan terveydenhuoltoon liittyviä asioita.

Teknisen lautakunnan puheenjohtajuus on menossa sdp:lle, kahden muun kokoomukselle.


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Kuntalaiset ovat äänillään valinneet pätevimmät eli äänien määrällä on merkitystä

  • Nimetön

    Eikös se niin ole että pätevyys kokemus ovat tärkeitä arvoja puheenjohtajia valitessa

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio