Pääkirjoitus: Ennen vanhaan Kusti polki ja posti kulki taatusti perille

Toisin on nyt. Paikallislehtemme tekemä selvitys vahvistaa sen mikä on ollut kansalaisten huulilla jo pitkään. Tavallistakin kirjepostia saa odotella päiviä. Siitä aiheutuu monenlaista harmia, ja turhaa odottelua tärkeistäkin viesteistä ja asioista.

Harvapa taitaa kansalaisista tietää, että postilaatikon tyhjennysaika onkin viitteellinen. Tyhjennysaika on viesti kaikille, että ennen kyseistä aikaa laatikkoon tiputetut kirjeet ehtivät saman päivän lähetykseen.

Sähköpostien ja some-viestien aika on tottakai vähentänyt kirjepostin määrää reippaasti, mutta silti se sapettaa vietävästi, kun tärkeä kirje ei saavu sovittuna aikana.

Moni on odottanut tänäkin kesänä tietoa esimerkiksi päästystä sairauksia poissulkeviin vaativiin kokeisiin tai kutsua sukukokoukseen. Usein kirje on saapunut vasta sinä ilmoitetun ajankohdan jälkeen. Siinä ei sitten selittelyt auta.

Tässäkin tapauksessa pari kirjettä tuli ajoissa, mutta kaksi muuta kohtasi jonkun viiveen. Syytä ei saada selville, kun kirjeissä ei ole seurantakoodia. Pitääkö nyt tavalliseenkin kirjepostiin hankkia seurantalaite.

Paljon on postin hitaudesta ja luotettavuudesta puhuttu vuosikymmenten saatossa. Eikä se tähän lopu. Postin luotettavuus kirjeiden ja pakettien toimittajana on murentunut kansalaisten silmissä.

Valtion omistama yhtiö laajentaa palvelujaan ruohonleikkuuseen, lumenluontiin ja hoivapalveluihin, mutta perustehtävää ei yritetä edes hoitaa enää maaliin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio