Pääkirjoitus: Uintitaito on se tärkein kesätaito

Kylmän kevään kuluessa ajatus pulahtamisesta järveen uimaan ei ole tullut mieleenkään. Kesä tulee jossakin vaiheessa, ja silloin taas suomalaisten uimataidot punnitaan.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton selvityksen mukaan alakoululaisille järjestettävän uimaopetuksen määrä vaihtelee suuresti eri kunnissa.

Selvityksen mukaan vain 30 prosenttia kunnista järjestää uimaopetusta SUH:n suositusten mukaan eli vähintään kuusi tuntia kullakin luokka-asteella.

Tuloksesta käy ilmi, että yli 55 prosenttia kunnista järjestää uimaopetusta esikoululaisista kuudesluokkalaisiin. Mikä on todella hieno asia.

Useissa kunnissa tuntimäärät jäävät kuitenkin kokonaisuudessaan vähäisiksi. Uimassa saatetaan käydä vain kerran tai kaksi vuodessa.

Uimataito on tärkeä kansalaistaito, joka mahdollistaa turvallisen vesillä liikkumisen ja vesiliikunnan harrastamisen läpi elämän.

Selvityksen mukaan uimaopetuksen määrä ei riipu yksinomaan kunnan koosta tai siitä, että onko kunnassa uimahallia vai ei.

Tosin kunnissa, joissa uimaopetusta ei järjestetä lainkaan tai vain vähän, syyksi mainittiin juuri olosuhteiden puute ja siitä aiheutuvat korkeat kuljetus- ja järjestelykustannukset.

Harmittavaa, että kuntalaisten, niin pienten kuin isojenkin, oppiminen uimaan on rahasta kiinni.

Kaikilla on oikeus oppia uimaan, koska se on tärkeä taito.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio