Vaikka koko seinän leveydeltä – Sirpa Ojalan taiteesta syntyi oma tapettimallisto

Pentti Ojala
Vaikka koko seinän leveydeltä – Sirpa Ojalan taiteesta syntyi oma tapettimallisto

Sinivuokkosade syntyi varta vasten tapettimalliksi.

Tuuli Heervä

POMARKKU Kotimaisin voimin operoiva kuvatapettien verkkokauppa kuvatapetti.fi lanseerasi heinäkuun lopussa yksinoikeudella suomalaisten taiteilijoiden luomat uniikit tapettimallistot.

Mallistojen taustalta löytyy taiteilijoita, jotka edustavat vaihtelevasti eri tyylisuuntia, taustoja ja tekniikoita.

Joukossa on muun muassa maalaustaiteen, grafiikan, kuvituksen sekä valokuvauksen ammattilaisia. Kaikille yhteistä on intohimo tekemiseen ja se, että heillä on tarinoita kerrottavanaan.

Yksi taiteilijatapettien luojista on pomarkkulainen Sirpa Ojala.

–Näin netissä, että tällainen mahdollisuus olisi tarjolla. Päätin kokeilla, varsinkin kun moni asiakas on sanonut, että työni sopisivat tapeteiksi, Sirpa Ojala sanoo.

Taiteilijat hankkeeseen valittiin tarkkaan. Valintakriteereinä käytettiin muun muassa tilallista hahmotuskykyä ja tietysti teosten soveltuvuutta tapetiksi.

Mallistoista haluttiin yhtenäinen ja kattava kokonaisuus, jossa kuuluisi kokemuksen syvä rintaääni höystettynä tuoreella näkemyksellä, unohtamatta kuitenkaan punaisena lankana kulkevaa sisustuksellisuutta.

Muut mukaa valitut olevat taiteilijat ovat Kia-Maria Aho, Annika Bengts, Riikka Fransila, Päivi Kankare, Virpi Karjalainen, Johanna ”Ponni” Karvonen, Keanne van de Kreeke sekä Jenni Ritamäki.

Ojalalta on aluksi tarjolla 12 erilaista tapettia. Näistä Rahapuut ja Sinivuokkosade ovat varta vasten tapettiprojektia varten syntyneitä aiheita.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio