"Kymppi löytyi liian harvoin" – Lähdekorvelle kuitenkin EM-joukkuepronssia

Miikka Kiminki /Arkisto
"Kymppi löytyi liian harvoin" – Lähdekorvelle kuitenkin EM-joukkuepronssia

Heikki Lähdekorpi edustaa tällä kertaa EM-Bakussa.

Luoteisväylä

Suomalaisten mitalijuhlat ampumaurheilun EM-kilpailuissa jatkuivat keskiviikkona, kun Suomi voitti miesten liikkuvan maalin normaalijuoksuissa joukkuepronssia. Suomella on nyt kasassa seitsemän mitalia Bakussa järjestettävissä kisoissa. Skeetin sekajoukkuekilpailussa Suomi (Timo Laitinen/Marjut Heinonen) sijoittui kymmenenneksi.

Azerbaidzhanin Bakussa järjestettävissä ampumaurheilun EM-kilpailuissa oli keskiviikkona toiseksi viimeinen kilpailupäivä. Viimeiset mitalit jaetaan torstaina, jolloin on ohjelmassa vain miesten ja poikien 50m liikkuvan maalin sekajuoksut.

Miesten 50 metrin liikkuvassa maalissa ammuttiin normaalijuoksut. Suomea edusti kolmikko Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64), Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat) ja Söörmarkun Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat).

Ensimmäisen kerran miesten arvokilpailuissa mukana ollut Hulkkonen teki tuloksen 584 (291+293) ja oli paras suomalainen sijoittumalla kuudenneksi.

Lähdekorpi ei ollut lainkaan tyytyväinen tulokseensa 582 (295+287), eikä hänellä ollut aluksi ”oikein mitään kerrottavaa”. Hetken mietittyään hän kuitenkin totesi:

–Ihan reunalla oli monta laukausta, mutta kymppi löytyi liian harvoin. Pari mustaa hetkeä eli kaseja tuli joukkoon mukaan, yhdeksänneksi sijoittunut Lähdekorpi harmitteli.

Heikkilä ampui hitaissa juoksuissa kolmannen laukauksensa niin sanotusti päätyyn eli taulun ohi. Nolla pistettä pudotti hänen tuloksensa 579 pisteeseen (288+291) ja 12. sijalle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio