Lepistö piti mitä lupasi – etappivoitto irtosi hurjalla loppukirillä

Cervélo-Bigla
Lepistö piti mitä lupasi – etappivoitto irtosi hurjalla loppukirillä

Lotta Lepistö pääsi tuulettamaan etappivoittoaan Italian ympäriajossa keskiviikkona.

Luoteisväylä

Noormarkkulaislähtöinen kilpapyöräilijä Lotta Lepistö on voittanut Italian ympäriajon kuudennen etapin. Tiimiltään "Flying Fincess"-lempinimen saanut suomalainen oli loppukirissä vahvin ennen yhdysvaltalaissprintteri Coryn Riveraa ja kaksinkertaista maailmanmestari Giorgia Bronzinia.

Lepistön toiveet kokonaiskilpailun voitosta kariutuivat jo aloitusetapilla, minkä jälkeen Lepistö on ajanut tavoitteenaan yksittäiset etappivoitot. Tiistain erittäin raskaalla reitillä ajetun aika-ajon Lepistö ajoi säästellen, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Keskiviikkona kukaan kilpakumppaneista ei pystynyt vastaamaan Lepistön huimaan loppuvauhtiin, kun nainen teki sen mitä aiemmin viikolla lupasi.

–Viisi kilometriä ennen maalia olin mäessä aivan liian takana pääjoukossa, joten otin alamäessä pienen riskin ja spurttasin kaikkien ohi. Loppusuoralla meno oli jälleen aika hektistä ja tila kortilla. Pääsin melko pienestä reiästä avaamaan loppukiriä ja otimme Bronzinin kanssa vähän kontaktia toisiimme. Mutta olipa hienoa voittaa ja saavuttaa tavoite! Ettei tullut ihan turhia puheltua. Ja muut tiimimme tytöt tekivät matkalla jälleen kovasti töitä auttaakseen minua, Lepistö iloitsi maalissa.

Italian ympäriajo päättyy sunnuntaina, joten jäljellä on vielä neljä etappia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio