Noormarkussa ajetaan taas maantiepyöräilyn Suomenmestaruuksista 2018 – Lotta Lepistö hakee jatkoa kuuden vuoden mestaruusputkelle

Suomen pyöräilyunioni
Noormarkussa ajetaan taas maantiepyöräilyn Suomenmestaruuksista 2018 – Lotta Lepistö hakee jatkoa kuuden vuoden mestaruusputkelle

Ottaako Lotta Lepistö seitsemännen perättäisen Suomen mestaruuden kotikulmillaan ensi kesänä?

Tuuli Heervä

PYÖRÄILY Ensi vuoden maantiepyöräilyn SM-kilpailut käydään 15.–17.6.2018 Noormarkussa. Kilpailun järjestäjä on Koiviston Isku, joka järjestää jo seitsemännet SM-kilpailunsa 2000-luvulla. Edellisen kerran Koiviston Isku on järjestänyt SM-kisat vuonna 2015, jolloin kamppailtiin kortteliajon mestaruuksista Reposaaressa.

Kilpailukeskuksena toimii Noormarkun Urheilutalo. Maantiereitti yhteislähtökilpailuissa on suurin piirtein sama kuin vuoden 2013 SM-kilpailussa, eli reitti kulkee Finpyyn ja Söörmarkun välisellä alueella. Aika-ajokilpailuissa reitti kulkee Laviantietä, josta ajetaan Palukselle ja Harjunpään suuntaan edestakaisena ajona.

SM-kilpailujen kilpailuluokat ovat alle 19-vuotiaat juniorit (N/M) ja alle 23-vuotiaat miesjuniorit sekä N/M-Eliteluokat sekä parapyöräilyluokat. Lisäksi aika-ajokilpailuissa on joukkueille oma kilpailu.

–Toiveena on luonnollisesti, että kisat jäävät jokaisen mieleen ja nähtäisiin radalla kotimaan kärki. Teknisesti rata tulee olemaan erittäin tasainen, mutta tulee pieni lisäkierros ja noin 300 metrin sorapätkä, Koiviston Iskun puheenjohtaja Ilpo Kyllönen kertoo.

–Kuten kotikisoissa 2013, taas porilaispyöräilijät Lotta Lepistö ja Matti Manninen osallistuvat kilpailuun edellisen vuoden Suomenmestareina. Lotan mestaruusputki on jatkunut nyt jo kuusi vuotta, Koiviston Iskun sihteeri Jari Wiksten kertoo.

–Vastaavia tilanteita ei ainakaan 2000-luvulla pyöräilyssä ole ollut ja harvinaista taitaa muissakin lajeissa olla osallistua kotikisoihin hallitsevana mestarina, Wiksten toteaa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio