Pesiskesä huipentuu Pomarkussa – vielä kolme kovaa kotipeliä

Ylempi jatkosarja tuo kolme hyvän tason kotiottelua. Sarjanousua ei kuitenkaan ole näkyvissä.

Asseri Heervä
Pesiskesä huipentuu Pomarkussa – vielä kolme kovaa kotipeliä

Pomarkun Pyryn edustusjoukkueelta on lupa odottaa hyviä otteita ylemmässä jatkosarjassa.

Jussi Valli

PESÄPALLO Pesäpallokesä alkaa kääntyä viimeisille sivuilleen, kun aletaan lähestyä elokuun puoltaväliä. Satakunnassakin pesiskesä saa arvoisan kruununsa, kun naisten Superpesiksen puolella Porin Pesäkarhut taistelevat totisesti Suomen mestaruudesta.

Satakuntalaismiesten puolella kausi on ollut vuorostaan hankala, sillä sekä Superpesiksen Kankaanpään Maila että Ykköspesiksen Ulvilan Pesä-Veikot pelaavat loppukauden otteluissa sarjapaikkansa puolesta.

Pomarkun Pyryn miesten maakuntasarjajoukkue on kuitenkin ollut kesän piristävä poikkeus. Parin hieman nihkeän suomensarjakauden jälkeen joukkue on päässyt tällä kaudella toden teolla voittojen makuun.

Maakuntasarjan lounaislohkossa miteltiin alkukesän aikana ensin kaksi kuuden joukkueen alkusarjaa, joista parhaat joukkueet pääsivät pelaamaan ylempään jatkosarjaan sarjanoususta Suomensarjaan.

Pyrylle alkusarja toi kymmenessä ottelussa yhteensä kuusi puhdasta kolmen pisteen voittoa ja lopulta selvän paikan ylemmistä jatko-otteluista joukkueen sijoittuessa lohkokolmoseksi.

Pyryn kärkietenijänä pelaavan Jussi-Artturi Koskisen mukaan joukkueen tavoite oli selvittää tiensä ylempään jatkosarjaan.

–Alkusarjassa tavoitteena oli päästä ylempään jatkosarjaan ja sinne päästiin. Mukavaa päästä pelaamaan loppukaudesta tiukkoja pelejä, alemmassa sarjassa niitä ei olisi ollut niin tarjolla, toteaa Koskinen.

Sarjaan ei kuitenkaan lähdetä kaikkien osalta nollapisteistä, sillä alkusarjan keskinäiset ottelut ja niiden pisteet jäävät voimaan jatkosarjaan.

Pomarkkulaisten osalta jatkosarjaan jouduttiin lähtemään nollakerhosta, sillä keskinäisistä alkusarjaotteluista Tampereen Manse PP:tä ja Humppilan Veikkoja vastaan pisteitä ei herunut.

Jatkosarja alkoi hienosti, kun Pyry kävi hakemassa vierasvoiton Turku-Pesikseltä lukemin 2–1 (6–4, 6–7, 3–0). Avain menestykseen on jatkossakin tasainen suorittaminen.

–Joukkueen pitää panostaa tasapainoiseen pelaamiseen. Turussa nähtiin kuinka hyvää peliä me osaamme pelata, mutta pelin laadun täytyisi kestää läpi koko ottelun, ei vain joka toinen vuoropari.

Asseri Heervä
Pyryn kärkietenijä Jussi-Artturi Koskinen, oikealla, toteaa tyytyväisenä, että alkukauden tavoite ylemmästä jatkosarjasta toteutui. Marko Pentikäisen rooli vaihtui loukkaamtumisen myötä lukkarista jokeriksi.

Pyryn kärkietenijä Jussi-Artturi Koskinen, oikealla, toteaa tyytyväisenä, että alkukauden tavoite ylemmästä jatkosarjasta toteutui. Marko Pentikäisen rooli vaihtui loukkaamtumisen myötä lukkarista jokeriksi.

Kokoonpano on pysynyt läpi kauden suhteellisen samana. Joukkueen ehdoton isähahmo Marko Pentikäinen joutui jättämään alkusarjassa lukkarin tontin ja siirtymään jokeripaitaan. Joukkue on kuitenkin muovautunut hyvin kauden aikana.

–Pentikäisen loukkaantumisen jälkeen Kasper Rajala otti lautasen haltuun ja Pentikäinen siirtyi jokeripaitaan. Homma on toiminut molemmilla uudella pelipaikallaan hienosti, Koskinen sanoo.

Jatkosarjassa Pyryllä ei ole mahdollisuutta sarjanousuun. Siitä pitävät huolen alkulohkojen jälkeen jaetut pisteet. Se on kuitenkin varmaa, että Pomarkussa nähdään laadukkaita ja tasokkaita otteluita.

–Sen ihmeempiä tavoitteita ei jatkosarjalle ole. Kaikki taitavat tietää, että Suomensarjaan nousuun ei ole mahdollisuuksia, mutta se ei myöskään ollut tämän kauden tavoite. Pelataan mahdollisimman hyvin ja haetaan jo kokemuksia tulevaa kautta varten, summaa Koskinen.

Lounaislohkon jatkosarjassa pelaavat kuusi parasta joukkuetta. Voittaja nousee Suomensarjaan kaudelle 2018.

Jatkosarjan tilanne lähtöpisteet ja ensimmäiset ottelut mukaan luettuna on seuraavanlainen: Jokioinen 13, Tampere 12, Loimaa 9, Humppila 8, Pomarkku 2, Turku 1.

Pyryn jatkosarjan kotiottelut: to 10.8 Loimaan Palloilijat klo 18, la 19.8 Turku-Pesis klo 14, la 26.8 Jokioisten Koetus klo 14.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio