Enon stereot ja pomarkkulainen kaveripiiri auttoivat Olli Lindholmin muusikon uralle – "Eri ympyröissä asiat olisivat menneet toisin"

Palikat osuivat kohdalleen lapsuuden ja nuoruuden Pomarkussa. Olli Lindholmista tuli muusikko.

Tanja Korpela
Enon stereot ja pomarkkulainen kaveripiiri auttoivat Olli Lindholmin muusikon uralle – "Eri ympyröissä asiat olisivat menneet toisin"

Olli Lindholm on edellisen Pomarkun keikan jälkeen ehtinyt astua lavalle noin 6 000 kertaa.

Tuuli Heervä

POMARKKU Lauantaina 2. joulukuuta koetaan Pomarkussa jotain sangen harvinaislaatuista. Koko Suomen tuntema Yö-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm astuu yhtyeineen estradille monitoimihallissa.

Olli on laajalti tehnyt tunnetuksi sen, että hänen juurensa vievät Pomarkkuun ja yhteydenpito jatkuu edelleen. Pomarkussa käy yleensä kuitenkin se siviili-Olli, kun Yö-Ollin tiet ovat vieneet muualle.

Kerran sentään Olli Lindholm on nähty tätä ennen lavalla myös Pomarkussa.

–Se oli Yö-yhtyeen ihan ekoja keikkoja, muistaakseni helmikuussa -83. Olimme koko yhtye mummulassa Pomarkussa. Eno oli lämmittänyt saunan ja syötiin makkaraa. Sitten odoteltiin saunakamarissa, että keikka Hakalinnassa alkaisi.

Hakalinnan keikan jälkeen Olli on astunut lavalle noin 6 000 kertaa ja levyjä on myyty miljoona.

Pomarkulle Olli Lindholm antaa keskeisen roolin siinä, että hänestä tuli muusikko. Tai paremminkin Pomarkussa oli tuolloin tekijöitä, jotka osuivat sopivasti kohdalleen.

–Enolla sattui olemaan stereot ja hän sattui olemaan innokas levyjen hankkija. Kiinnostukseni musiikkiin heräsi. Häneltä sain myös ensimmäisen kitaran.

Tarjolla sattui olemaan myös sopivaa kaveripiiriä.

–Oli kavereita, joilla oli autokin. Käytiin paljon tansseissa. Jos olisin elänyt eri ympyröissä, asiat olisivat menneet toisin. Toisessa porukassa en olisi varmaan ollut oikeaan aikaan Pelle Miljoonan konsertissakaan. Sillä oli iso merkitys tulevaan.

Olli Lindholm sanoo, että iän karttuessa kasvaa tarve saada olla ihan rauhassa.

–Koko ajan kasvaa myös tarve pitää yhteyttä suvun paikkaan Harjantien varrella. Ehkä teen siitä vielä varsinaisen kesäpaikan.

–Olen vienyt sinne kolme, neljä ystävää viime vuosina. Hekin ovat huomanneet siellä vallitsevan tunnelman ja todenneet, että siinä pihassa rauhoittuu.

Ja miksi ei niin olisi? Vaari on varvulla katsonut hyvän kaivonpaikan ja kivikellarikin on juuri oikeassa paikassa.

Voisiko Pomarkku vielä joskus innoittaa oman kappaleen tekemiseen? Mistä se voisi kummuta?

–Kyllikin baarissa istuttiin lukemattomat illat. Pelattiin viidenkymmenen pennin pajatsoa ja flipperiä. Siinä voisi olla aihe.

Olli Lindholmille myönnettiin vuonna 2010 kaikkien aikojen ensimmäinen Pomarkun Puuromaha -palkinto. Pomarkkulaisia mainittiin kyseisellä nimellä lähiympäristössä menneinä vuosina. Nykyisin nimitys on kunniamaininta henkilölle, joka tekee pomarkkulaisuutta tunnetuksi varsinkin kulttuurin alalla.

Onko palkinto tallessa?

–Siinä se on takkasyvennyksessä, samalla seinällä kultalevyjen ja Emma-patsaiden kanssa.

–Yrittäkää visioida ja kaikin tavoin nostaa kuntaa niin eläväksi kuin se joskus oli, lähtevät terveiset Pomarkkuun.

Olli Lindholm ja Yö Pomarkun monitoimihallissa la 2.12. Illan ohjelmassa myös klo 20 MeluValli ja klo 21 The Spectre. Yö esiintyy klo 22-23.30.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio