Jazzeilla kansaa poliisin käsirautoihin ja huumetesteihin aiempaa enemmän

Marjo Keski-Heikkilä

Pori Jazz konserttipäivistä vain torstai oli rauhallinen. Perjantain ja lauantain välinen yö oli jo selvästi torstaita vilkkaampi. Kiireisin työvuoro oli lauantain ja sunnuntain välinen yö jolloin kaikki poliisipartiot olivat kiinni tehtävissä aamuyön tunteihin asti ja tehtäviä oli myös välillä odotuksella. Pahoinpitelyt ja erilaiset nahistelut työllistivät runsaasti poliisia.

Huvialueet ja erityisesti Jazzkatu Etelärannassa sekä Kirjurinluodon Areena ja sen läheisyys työllistivät huomattavasti aikaisempia vuosia enemmän. Järjestyksenvalvojat joutuivat käyttämään useissa tapauksissa henkilöiden rauhoittamiseksi käsirautoja sekä kaasusumuttimia.

Poliisi joutui myös järjestyksenvalvojien pyynnöstä noutamaan häiriköitä edellä mainituilta huvialueilta. Suuri osa häiriöistä tapahtui kuitenkin Porin ydinkeskustan alueella. Lisäksi perinteisiä kotihälytys- rattijuopumus- ja muita tehtäviä oli vähintään normaalin kesälauantain verran. Poliisi oli kaksinkertaistanut vahvuutensa perjantain ja lauantain yövuoroihin. Silti poliisin saapuminen paikalle saattoi kestää tavanomaista pidempään.

Kokemäenjoen rannassa poliisin ja rajavartiolaitoksen venepartiot olivat työllistettyjä useampien veteen joutuneiden ja sinne hypänneiden henkilöiden sekä ilkivaltaisten pelastusveneiden käyttämisen vuoksi.

Poliisin suorittamassa huumausainevalvonnassa ilmisaatettiin yli kolmekymmentä huumausainerikosta. Suurin osa huumausainerikoksista oli huumausaineiden käyttörikoksia. Kiinniotetut käyttäjät olivat etupäässä paikallisia, poliisille jo entuudestaan tuttuja henkilöitä. Poliisin haltuun ottamía huumausaineita oli muun muassa marihuana, ekstaasi, amfetamiini sekä huumausaineiksi luokiteltavat lääkeaineet.

Suomi Areenan ja Porin Jazzin aikoihin Liikenteen turvallisuusvirasto oli perustanut poliisin esityksestä tilapäisen rajoitusalueen koskien miehittämättömiä ilma-aluksia ja lennokkeja. Näiden lennättäminen rajoitusalueella vaati poliisin luvan. Ennen luvan myöntämistä poliisi koordinoi asiasta Porin lennonjohdon kanssa.

Lentokieltoa noudatettiin hyvin lukuun ottamatta perjantaina Ruosniemessä tapahtunutta tapausta, missä lennokki oli noussut 300 metrin korkeuteen ja aiheuttanut koululennolla olevalle lentokoneelle vaaratilanteen.

Suuresta yleisömäärästä huolimatta erittäin vakavilta rikoksilta vältyttiin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio