Kolea alkuviikko kääntyy lämpöiseksi loppuviikoksi

Silja Viitala / Alma Media
Kolea alkuviikko kääntyy lämpöiseksi loppuviikoksi
STT, Satakunnan Kansa

Lämpimiä säitä ei tarvinne sittenkään odottaa juhannukseen asti. Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan alkavalla viikolla sää lämpenee muutaman töyssyn jälkeen yli 20 asteeseen, myös Satakunnassa.

Maanantai on silti melko lailla kolea päivä, summaa Ilmatieteen laitoksen meteorologi Paavo Korpela.

–  Tiistai on koko maassa aurinkoinen, poutainen päivä, ja lämpötilat kohoavat maan etelä- ja keskiosassa kymmeneen asteeseen. Ja kymmenen asteen yläpuolelle päästään varsinkin maan länsiosassa, Korpela kertoo.

Parhaimmillaan tiistaina lämpöä voi olla 13–14 astetta.

Epävakaisten keskiviikon ja torstain jälkeen on jo lämmintä. Perjantai on lämpimin päivä, jolloin päästään jopa reilusti yli 20 asteeseen ainakin etelässä ja kenties myös maan keskiosissa, Korpela kertoo.

–  Lauantaina trendi on pikkuisen viilenemään päin.

Silti kahdenkymmenen asteen raja ylitettäneen myös lauantaina.

Metsäpalovaroituksia tulossa

Kuivan sään kääntöpuolena ovat maastopalot, joita roihusi jo viikonloppuna lukuisia eri puolilla Suomea. Pelkästään lauantaina pelastuslaitokset saivat yli 20 hälytystä keskisuurista maastopaloista. Suuremmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Ilmatieteen laitos varoitti jo sunnuntaina ruohikkopalojen vaarasta isossa osassa maata. Päivystävä meteorologi Korpela kertoo, että varoitus laajennee alkuviikosta metsäpalovaaraksi osassa Etelä-Suomea, koska suuria sateita ei ole tulossa.

–  Nythän meillä on kauden ensimmäinen metsäpalovaroitus laitettu Ahvenanmaalle. Varmaan huomenna jatkoa seuraa uusille alueille, Korpela arvioi sunnuntaina.

Pelastuslaitosten mukaan maastopalot syttyivät lähes poikkeuksetta grillauksen, roskien polton tai kulotuksen karattua maastoon.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio