Lenkkeilijät huomio: Noormarkun keskustassa havaittiin alkuviikosta karhu

Arkisto Jorma Ukkonen
Lenkkeilijät huomio: Noormarkun keskustassa havaittiin alkuviikosta karhu

Noormarkun keskustassa tehtiin karhuhavainto maanantain ja tiistain välisenä yönä. Arkistokuva.

Pekka Söderlund

Noormarkun keskustan läheisyydessä havaittiin karhu maanantain ja tiistain välisenä yönä. Havainto tehtiin tiistain puolella hieman puolen yön jälkeen. Hätäkeskus sai ilmoituksen Noormarkun Ahlströmin alueella Kolin saunan lähellä liikkuneesta karhusta kello 0.47. Karhu oli silminnäkijän mukaan liikkunut metsän suuntaan, missä on myös asutusta.

Varsinaista poliisitehtävää karhuhavainnosta ei kuitenkaan kirjattu. Viimeisen kolmen kuukauden ajalta poliisille ei ole hätäkeskuksen kautta tullut yhtään ilmoitusta karhuista Porin alueella.

Kaupunkialueille ja asutustaajamiin karhuja eksyy aika harvoin.

–Porissa karhu aiheutti poliisioperaation vuonna 2013, jolloin karhu liikkui Meri-Porin alueella. Poliisille tulee vuosittain ilmoituksia karhuista ja muista suurpedoista, mutta ongelmaksi asti karhuja ei ole ollut, kertoo ylikomisario Simo Pukkila Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Ongelmatapauksia on sattunut enemmän Pohjois-Satakunnassa, missä viime ja toissa vuonna poliisin tietoon on tullut pihapiirissä liikkuneista sekä mehiläispesiä tuhonneista karhuista.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio