Luoteisväylä-lehti palaa takaisin juurilleen Noormarkkuun: "Tämän lähempänä lukijaa ei voi olla"

Pitkän linjan noormarkkulainen sanomalehtimies Tapio Vallin osti paikallislehden Alma Medialta.

Tuuli Heervä
Luoteisväylä-lehti palaa takaisin juurilleen Noormarkkuun: "Tämän lähempänä lukijaa ei voi olla"

Tapio Vallin ja Annina Ruokoski lähtevät luotsaamaan Luoteisväylä-lehteä jälleen Noormarkusta käsin.

Noormarkku

Nyt on toteutunut se, mitä Tapio Vallin suunnitteli jo 1970-luvun puolivälissä: hänellä on paikallislehti Noormarkussa.

–Ajattelin, että se voisi olla hieno homma. Silloin muut ehtivät kuitenkin edelle ja minulle tarjottiin töitä Satakunnan Kansassa, kolme vuotta sitten maakuntalehden päätoimittajana eläköitynyt Vallin kertoo.

Hänen omistamansa Viestintä-Vallin Oy osti nyt Luoteisväylä-lehden Alma Media -konsernilta. Liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle syyskuun 1. päivänä.

Toimitus ja asiakaspalvelu palaavat tuttuihin tiloihin Keskusmarkun liiketaloon Noormarkun Finpyyntien varrelle.

–Paikallislehden tekeminen on kuin kotiseututyötä, jota arvostan suuresti, Noormarkun Noomiksikin nimitetty Vallin sanoo.

Vallinin mukaan paikalliset alkoivat ottaa häneen yhteyttä Luoteisväylän toimituksen ja asiakaspalvelun siirryttyä viime vuoden syyspuolella Poriin. Toivottiin lehden paluuta lähemmäs lukijoita.

Vallin päätti vastata toiveeseen.

–Koen, että paikallislehti on hyvin tärkeä väline yhteisöllisyyden ylläpitämiselle. Se on ainut, joka yhdistää kaikkia alueella.

Vallin aikoo kasvattaa Luoteisväylän levikkialuetta kattamaan aiempien Noormarkun, Pomarkun, Ahlaisten ja Siikaisten lisäksi Meri-Porin, Kullaan ja Lavian.

Vallin itse on asunut koko ikänsä Noormarkussa ja työskennellyt Satakunnan Kansassa yli 40 vuoden ajan.

Päätoimittajaksi nimitetty Annina Ruokoski on hänkin syntyisin Noormarkusta ja asunut myös Pomarkussa. Hän on työskennellyt toimittajana jo Luoteisväylän edeltäjässä Uutismarkku-lehdessä ja sen jälkeen muun muassa uutistuottajana Kankaanpään Seudussa sekä Hämeenkyrön suunnalla ilmestyvässä UutisOivassa.

Luoteisväylä aikoo jatkaa elämäänsä ennen muuta painettuna lehtenä. Toki verkosta löytyy näköislehti sekä uutisikkuna, mutta Vallin haluaa, että printtilehti tarjoaa ilmestyessään lukijalle ihan uutta luettavaa, jota ei vielä ole muualla julkaistu.

Printtilehtien yhä kiristyväksi ennustettu ahdinko ei Vallinia pelota.

–Olen keskustellut asiasta paikallislehtikentän osaajien kanssa. Heidän mukaansa hyvin tehdyt paikallislehdet ovat menestyviä.

Vallinin mukaan paikallislehden tekeminen on toki itsessään yritystoimintaa, mutta lehti tarjoaa myös paikallisille yrittäjille kanavan, jonka kautta he saavat omat tuotteensa ja omat mielipiteensä kuuluville.

–Tarjoamalla lukijoilleen uutisia ja tapahtumia läheltä ja paikallisesti tuotettuna, paikallislehti on verrattavissa vaikkapa lähiruokaprojektiin, Vallin sanoo.

Uusien tekijöidensä mukaan Luoteisväylä tulee nyt niin lähelle lukijaa, että lähempänä ei voi olla.

–Kynnyksemme on fyysisesti matala, poiketkaa. Uutiskynnyskin on alhaalla. Liian pientä uutista ei oikeastaan ole.

Luoteisväylä haluaa olla mukana koko ihmisen elämänkaaren mitassa alusta loppuun asti.

–Meille saa lähettää omiakin tekstejä ja kuvia tilaisuuksista ja tapahtumista, Ruokoski ja Vallin kehottavat lukijoita.

Luoteisväylä on kiinnostunut saamaan myös avustajia eri puolilta levikkialuettaan.

Luoteisväylä-lehden historia alkaa 1960-luvulla perustetusta Luoteiskunnat-lehdestä. Sen perusti Kristiinan Sanomalehti Oy. Luoteiskunnat sai 1970-luvulla kilpailijan Martti Anttilan perustamasta Uutismarkku-lehdestä.

Luoteiskunnat-lehden osti vuonna 1990 ahlaislainen Kaisla-Kaarina Rostedt, ja lehden nimeksi tuli Luoteis-Satakunta.

2000-luvun alussa Uutismarkku tuli osaksi Alma Media -konsernia ja myöhemmin Luoteis-Satakunta ja Uutismarkku yhdistettiin Luoteisväyläksi.

Näin jatketaan

Tapio Vallinin omistama Viestintä Vallin Oy on ostanut Luoteisväylä-lehden Alma Media Kustannus Oy:ltä.

Päätoimittajaksi on nimitetty Annina Ruokoski.

Levikkialuetta ovat Ahlainen, Noormarkku, Pomarkku, Kullaa, Siikainen, Lavia ja Meri-Pori.

Verkossa jatkaa näköislehti sekä uutisikkuna.

Liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle 1. syyskuuta. Luoteisväylän toimitus ja asiakaspalvelu jatkavat siihen asti Porissa osoitteessa Pohjoisranta 11 E.

Jo nyt voi juttuvinkkeineen piipahtaa Luoteisväylän tutussa Noormarkun osoitteessa Finpyyntie 9, jossa ovet ovat elokuussakin pääsääntöisesti auki arkipäivisin.

Luoteisväylän tilaukset jatkuvat automaattisesti ennallaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio