Pääkirjoitus: Äitinä olo on yhä haastavampaa

Tulevana sunnuntaina vietämme jälleen äitienpäivää. Suomen liput nousevat salkoon, ja moni äiti saa kakkukahvit sekä itsetehdyt kortit vuoteeseen. Useimmille äideille se on vuoden kohokohta ja onnellinen hetki arjessa.

Tuohon neljään kirjaimeen, äiti, mahtuu paljon. Usein niin paljon, ettei sanotuksi aina saa. Lasten rinnalla kulkeminen vauvasta aikuisuuteen sisältää kaikkea mahdollista maan ja taivaan välitä.

Nainen on sitkeä ihminen, joka kasvattaa lapset, tekee uraa, hoitaa usein perheen arjen pyörityksen ja kaiken riemun keskellä yrittää olla myös persoonallinen ja eläväinen nainen.

Moni äiti tietää ja tuntee sen pistoksen, kun työ kutsuu ja mentävä on. Oli sitten kyseessä lapsukaisen urheilukoulu tai kotitehtävässä auttaminen. Jokainen päätös viiltää kuin veitsi, mutta äiti ottaa sen kaiken rohkeasti vastaan ja kestää. Toki se on tietoinen valinta, josta aina tulee huono omatunto. Senkin kanssa oppii elämään ajan kanssa. Seuraavalla kerralla sitten.

Oli niin tai näin, siinähän ne lapset kasvavat huomaamatta. Vuodet vierivät osalle armollisesti, ja toisille annetaan vastoinkäymisiä isolla kauhalla. Eteen tulevien tilanteiden ja haasteiden mukaan on mentävä, ja hyvää pelisilmää tarvitsee itse kukin.

Äideillä on iso ja ymmärtäväinen sydän. Monta niin lapsen kuin omaakin murhetta se jaksaa kantaa vuodesta toiseen. Yhtä monta kertaa se jaksaa myös uskoa ja rukoilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio