Pomarkun seurakunta ei lähde vihkimään homoja – "Tämä on vahva kannanotto"

Jenni Gästgivar
Pomarkun seurakunta ei lähde vihkimään homoja – "Tämä on vahva kannanotto"

Pomarkun seurakunnassa ei jatkossakaan vihitä samaa sukupuolta edustavia avioliittoon.

Pekko-Joonas Rantamäki

POMARKKU Pomarkun seurakunnan kirkkoneuvosto käsitteli kokouksessaan kantaansa tasa-arvoisen avioliittolain mahdollistamiin samaa sukupuolta edustavien avioliittoihin.

Kirkkoneuvoston puheenjohtaja ja seurakunnan kirkkoherra Hannu Anttoora kertoo, että asiasta käytiin kokouksessa monipuolinen, vilkas ja rakentava keskustelu.

Keskustelu ei kuitenkaan johtanut äänestykseen, vaan kirkkoneuvosto muodosti samaa sukupuolta edustavien avioliittoihin kielteisen kannan.

–Keskustelua käytiin mielestäni hyvin rakentavassa hengessä. Päätös oli, että viranomaistehtävät toki hoidetaan, mutta toimitaan kirkkokäsikirjan mukaisesti, eli noudattaen perinteistä avioliittokäsitystä, Anttoora selvittää.

Näin ollen Pomarkun seurakunnan suhtautumiseen samaa sukupuolta edustavien avioliittoihin ei ole tasa-arvoisesta avioliittolaista huolimatta tulossa muutosta.

–Emme ole vihkineet emmekä järjestäneet vihkitoimituksia homopareille. Asiasta ei ole myöskään tullut kyselyitä, Anttoora toteaa.

Hänen mukaansa päätös on vahva kannanotto kirkkoneuvostolta ja seurakunnalta.

–Kaikkia ihmisiä kunnioitetaan ja kohdellaan samalla tavalla, mutta avioliittoon suhtaudumme perinteisen kannan mukaisesti.

Tasa-arvoinen avioliittolaki hyväksyttiin eduskunnassa helmikuussa 2015, ja lakimuutos astui voimaan 1. maaliskuuta 2017.


Kommentit (8)

  • Anne-Maija Hosike

    Siunausta sinulle kirkkoherra Hannu Anttoora ja siunausta teille Pomarkun kirkkoneuvoston jäsenet. Olette tehneet vahvan ja oikean päätöksen.

  • Nimetön

    Oikea päätös. Ihailen, kun pidetään kiinni miehen ja naisen välisestä avioliitosta. Se on Jumalan säätämä. Siunausta.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio