Rehtorin tiukka Facebook-tilitys savusti koulun tilojen rikkojia esiin - "kunnan rahoja voisi käyttää parempaankin tarkoitukseen"

Rehtorin tiukka Facebook-tilitys savusti koulun tilojen rikkojia esiin - "kunnan rahoja voisi käyttää parempaankin tarkoitukseen"

Rehtori Jussi Heervän päivitys koulun rikotusta ovesta sai runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa.

Kimmo LehtoPomarkku

Pomarkun yhteiskoulun ja lukion rehtoria Jussi Heervää odotti viime viikonlopun jäljiltä surullisen tuttu näky. Liikuntasalin tyttöjen vessan ovi oli pistetty säpäleiksi jo toistamiseen saman vuoden aikana. Paikalta löytyi myös keollinen "rohkaisujuomatölkkejä".

Ulko-ovet ovat viikonloppujen ja iltojen liikuntavuorojen takia usein avoinna, minkä seurauksena koulun tiloissa on aiemminkin tehty ilkivaltaa. Vessan oven lisäksi uhriksi on joutunut ainakin salin pallovaraston ovi, joka hakattiin kappaleiksi vajaa vuosi sitten.

–Ymmärrän oikein hyvin, että nuorison pitää saada olla jossain. Nuokkari ei ole aina auki, ja ehkä kaikki eivät siellä viihdy. Koulun liikuntatiloista on kuitenkin tullut hiukan ”Sastamalan ostari”, ja näinhän homma ei valitettavasti toimi täälläkään. Liikuntatilat ovat harrastustoimintaa varten, ja muu hengailu pitää tehdä muualla, ikävä kyllä, Heervä toteaa.

Heervä päättikin alkuviikolla tehdä uusimmasta ilkivaltatapauksesta Facebook-päivityksen, joka sai nopeasti runsaasti huomiota osakseen. Rehtorin tilannepäivitys koulun salisiiven muuttumisesta "villin lännen viimeiseksi jäänteeksi" sai muutaman päivän sisällä useita kymmeniä jakoja.

–Toivottavasti joku ottaa asiasta opikseen tai edes säikähtää. Kunnan rahoja voisi käyttää parempaankin tarkoitukseen, ja rikkojienkin soisi oppivan tavoille, rehtori linjasi Facebook-kirjoituksessaan.

Päivityksessä rehtori kertoi myös tehneensä aiemmilla kerroilla "poliisin työt" itse, mutta että tällä kertaa asiasta tehdään rikosilmoitus.

Opin perillemeno jää nähtäväksi, mutta ainakin päivitys on poikinut vinkkejä tekijöistä. Lisäksi osa riehujista on jo tullut itse esiin, mikä oli rehtorin mukaan osin päivityksen tarkoituskin.

–En ole vielä tehnyt rikosilmoitusta tapauksesta, koska osa tekijöistä on ilmoittautunut. Aion joka tapauksessa ilmoittaa asiasta, mutta kertoa, että en halua ylimääräisiä vaikeuksia yhteistyöhaluisille nuorille. Jos osa tekijöistä ei halua olla yhteistyökykyisiä, mainitsen kyllä senkin, ja ihan mieluusti toimitan poliisin tietoon vinkit näistä henkilöistä.

Toistuvat ilkivallanteot eivät rehtorin mukaan ole johtamassa siihen, että koulun liikuntatilojen käyttöä rajoitettaisiin viikonloppuisin.

–En usko lisärajoituksiin. Liikunta ja kuntoilu ovat hyvä asia, en itsekään kannata rajoituksia, ehkä loppuillan tunteja voisi vähentää, mutta ei muuten. Lisäksi salissa on toiminut mm. perjantai-iltaisin RC-koulukerho, joka saatetaan saada elpymään, jos vetäjän työkuviot antavat myöden. Kyllähän kunnan tiloja kannattaa käyttää kuntalaisten hyödyksi.

Kulunvalvontajärjestelmä sen sijaan on "työn alla".

–Tarkoitus on käyttää samaa järjestelmää, joka on käytössä monitoimitalolla. Alkuun hommassa oli teknisiä ongelmia, mutta ehkä iso pino muitakin töitä on myös hidastanut toimitusta. Aion ottaa asiaa taas esille, koska ilkivallan loppuminen on kaikkien etu. Valvontakaan ei tosin ratkaise kaikkea, mutta ilman muuta helpottaisi tilannetta, Jussi Heervä kertoo.

Tilojen käytävässä on valvontakamera, mutta vessan oven kohdalla sellaista ei luonnollisesti ole. Vessan oven rikkominen ei siis taltioitunut valvontakameran kuviin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio