Satakuntaa aiempaa enemmän hirvieläinten pyyntilupia

Sasu Mäkinen
Satakuntaa aiempaa enemmän hirvieläinten pyyntilupia

Hirvieläinten metsästyksellä ennaltaehkäistään liikenneonnettomuuksia.

Luoteisväylä

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueelle on myönnetty tulevalle metsästyskaudelle pyyntilupia 2 376 kappaletta hirvelle, 6 716 kappaletta valkohäntäpeuralle ja 19 kappaletta kuusipeuralle. Yhdellä pyyntiluvalla voidaan kaataa yksi aikuinen hirvieläin tai kaksi vasaa.

Luonnonvarakeskuksen keväällä julkaiseman kanta-arvion mukaan riistakeskuksen Satakunnan toimialueella talvehti tänä vuonna noin 4 100 hirveä. Arvion mukaan hirvikanta on tihein Satakunnan rannikkoseudulla, mutta kasvussa myös sisämaassa. Lupamäärän nostolla kannan kasvu pyritään leikkaamaan ja tiheimmillä alueilla hirvikantaa karsimaan kohti Satakunnan alueellisen riistaneuvoston asettamia hirvitiheystavoitteita.

Valkohäntäpeuran pyyntilupien määrä kuten myös saalismäärä on kasvanut Satakunnan toimialueella jo useiden vuosien ajan. Taustalla on muun muassa leutojen talvien ansiosta selvästi vahvistunut peurakanta. Tiheimmät peurakannat tavataan alueen peltovaltaisissa eteläosissa, mutta kanta on vahvistumassa myös alueen muissa osissa. Tulevalle kaudelle pyyntilupamäärää nostettiin noin 25 prosentilla viime kauteen nähden. 

Metsästysasetuksen muutoksen myötä hirvieläinten vahtimalla tapahtuva metsästys on tulevana syksynä mahdollista aloittaa jo syyskuun alusta. Muutoksen tavoitteena on helpottaa hirvieläinkantojen säätelyä ja vahinkojen ennaltaehkäisyä. Riistakeskus suositteleekin, että kolarimäärien vähentämiseksi valkohäntäpeurojen metsästys aloitettaisiin varsinkin tiheän kannan alueilla täysimittaisesti heti kauden alussa syyskuussa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio