Sisäilmaremontti sulkee Noormarkun seurakuntatalon syksyllä – kosteusvaurioita lattiassa ja seinissä

Pekko-Joonas Rantamäki
Sisäilmaremontti sulkee Noormarkun seurakuntatalon syksyllä – kosteusvaurioita lattiassa ja seinissä

Noormarkun seurakuntatalon sisäilmaremontin on määrä alkaa syksyllä.

Pekko-Joonas RantamäkiNoormarkku

Noormarkun seurakuntatalossa todettiin talvella sisäilmaongelmia, jotka aiheuttivat oireita osalle tiloissa työskentelevistä henkilöistä.

Seurakunnan kiinteistöpäällikön Kalevi Lindforsin mukaan ongelmia on talon lattia- ja seinärakenteissa. Insinööritoimisto Levola Oy avasi ja tutki rakenteet keväällä.

–Kosteus on aiheuttanut sekä silmillä havaittavia että ei-havaittavia vaurioita. Myös kellariin menevissä portaissa on kosteusvaurio, Lindfors selvittää.

Sisäilmatutkimuksessa rakenteista otetut näytteet on tutkittu laboratoriossa, ja rakennuksen remonttia on suunniteltu kesän aikana. Samalla talon ilmanvaihtoa on säädetty niin, että siellä on ollut mahdollista työskennellä ja järjestää tilaisuuksia.

–En ole ainakaan kuullut, että ongelmia olisi ilmennyt tilaisuuksien yhteydessä, Lindfors sanoo.

Perjantaina pidetään suunnittelukokous, jossa selviää asioita korjaustöiden laajuudesta ja aikataulusta.

–Työt päästään aloittamaan varmaankin loppusyksystä loka–marraskuussa, kunhan vain urakoitsija löytyy. Arvioitu kesto on 4–6 kuukautta, eikä rakennuksen siipiosassa voi remontin aikana työskennellä, Lindfors kertoo.

Korjaustöiden karkea kustannusarvio on 150 000–200 000 euroa. Se tarkentuu, kun korjaussuunnitelma on valmis ja urakoitsija löytynyt.

Suurin osa kuluista on määrä kattaa määrärahojen siirroilla muista seurakunnan investointikohteista. Käppärän hautausmaan ison siunauskappelin urkuhankkeesta ja Ahlaisten seurakuntakodin vesikaton korjaamisesta siirretään Noormarkun seurakuntatalon remonttiin yhteensä 140 000 euroa.

–Urut kyllä tehdään, mutta ne tulevat vasta myöhemmin maksettavaksi. Vesikaton korjauksesta taas jää rahaa yli, Lindfors selvittää.

Suurimmat kustannukset aiheutuvat tutkimuksen perusteella seurakuntasalin alapohjarakenteisiin sekä ulko- ja väliseinärakenteiden alaosiin. Lisäksi korjauskohteita ovat rakenteiden liittymien tiivistykset ja vesikaton ongelmakohtien selvittäminen.

Menoja aiheutuu myös korvaavien tilojen hankinnasta remontin ajaksi.

–Kustannukset asettuvat luultavasti noin 200 000 euroon, 50 000 euroa suuntaan tai toiseen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio